Pas op: Verborgen Narcisme vs Codependency

Ik ben toch niet gek!? (is een gedachte die veel mensen hebben die met verborgen narcisme te maken hebben of hebben gehad)

Veel mensen kennen mij van de Immuunboost en gekke memes op Facebook, maar wist je dat ik jarenlang stellen heb begeleid als relatiecoach? Samen met Tanja heb ik destijds de EFT (Emotional Focused Therapy) opleiding gevolgd, waar we veel van hebben geleerd en nog steeds toepassen.

Ik vind relaties ronduit fascinerend. De dynamieken tussen mensen boeit mij al járen. Daarom maak ik de komende tijd filmpjes over veelvoorkomende dynamieken, zoals die van vandaag: de Helperholic/Pleaser versus de Verborgen Narcist (Martyr).

Het begint allemaal leuk en aardig, twee handen op een buik…. maar na verloop van tijd ontwikkeld er vaak een akelige dynamiek tussen deze twee, die voor de Helperholic/Pleaser meestal niet fijn afloopt (understatement).

Als je meer wilt weten over een bepaalde relatiedynamiek stuur mij dan gerust een berichtje, wie weet neem ik het mee in een volgende video!

Codependency

Jeugdtrauma en de codependency-reacties daarop uitgelegd - Lars Faber

Verlatings- en Bindingsangst video afbeelding

Door de Donkerste Nacht van de Ziel

Nee zeggen en grenzen stellen

Waarom kun je geen nee zeggen? Leer je grenzen kennen en houden.

Ademwerk

Aum meditatie tegen kanker

Versterk jezelf met ademwerk

Aum meditatie tegen kanker

21 daagse online ademcursus

Aum meditatie tegen kanker

21-daagse-ademcursus

Direct toegang tot: