Narcisme

Narcisme is een thema dat heel veel besproken is door Lars. Vanuit de grote vraag over dit onderwerp op zijn Youtube kanaal, maar ook maatschappelijk, heeft het thema narcisme ook op de website een plek gekregen.  Leer over narcisme en verborgen narcisme via deze pagina of bekijk de 10+ youtube video's over dit onderwerp

Wat is narcisme?

Narcisme is een persoonlijkheidsstoornis. Personen met deze narcistische persoonlijkheidsstoornis (narcisten) missen (vaak) empathie, waardoor ze het moeilijk vinden om de emoties en ervaringen van anderen te begrijpen. Ze hebben de neiging overdreven gevoelig te zijn voor kritiek en ongemak, en geloven dat elke uitdaging een persoonlijke aanval op hun waarde of karakter weerspiegelt.

Kenmerken van narcisme

 • Narcisten voelen zich boven de ander verheven (specialer).
 • Constant bewonderd willen worden.
 • Verslaafd aan erkenning en bewondering
 • Gebrek of gespeelde empathie
 • Gespeeld charmant
 • Onredelijke verwachtingen (privileges)
 • Manipulatief gedrag
 • Verkeerd zelfbeeld
 • Extreem jaloers
 • Egoïstisch gedrag
 • Overdreven defensieve reactie
 • Verslaafd aan aandacht
 • Agressief gedrag vertonen
 • Gebrek aan emoties of beheersing ervan
 • Een groot ego en snel aangevallen zijn
 • Verlangen naar macht
 • Gebrek aan berouw/ schuldgevoelens


Waarom narcisten geen of nauwelijks betekenisvolle relaties op kunnen bouwen

Narcisten vinden het moeilijk om betekenisvolle relaties op te bouwen, omdat ze gedreven worden door een behoefte aan bewondering en overdreven gevoelig kunnen zijn voor kritiek. Ze kunnen moeite hebben om de behoeften en emoties van anderen te begrijpen of zich in te leven, wat een onbalans in relaties kan veroorzaken.

Narcisten zijn extreem egocentrisch

Mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis zijn zeer gericht op zichzelf.

Narcisten hebben vaak moeite met vertrouwen en intimiteit omdat ze gericht zijn op hun eigen behoeften en zorgen. Ze kunnen moeite hebben om de emoties van anderen te begrijpen, wat kan leiden tot een gebrek aan intimiteit en vertrouwen. Narcisten kunnen ook overdreven gevoelig zijn voor kritiek, waardoor ze niet bereid zijn zich open te stellen of hun ware gevoelens met hun partner te delen.

(Verborgen) narcisten laten zich mooier voordoen dan ze werkelijk zijn

Verborgen narcisme, of heimelijk narcisme, is een vorm van narcisme die gekenmerkt wordt door subtiel maar zeer schadelijk gedrag. Het kan moeilijk te herkennen zijn omdat het zich vaak verbergt achter het masker van charme en charisma.

Artikelen, (gratis) cursussen en blogs over narcisme

Heb je complex jeugdtrauma(CPTSD)? 25 kenmerken leren kennen.

Ontdek de diepgaande impact van complex jeugdtrauma en de weg naar genezing in ons nieuwste artikel. We duiken in de kenmerken van jeugdtrauma, van emotionele verwaarlozing tot de strijd met codependentie, en belichten het belang van het herkennen en aanpakken van deze uitdagingen voor een gezonder, meer vervuld leven. Sluit je aan bij deze verkenningstocht naar zelfontdekking en herstel.

In dit artikel: Youtube video, Spotify luister link, Online jeugdtrauma test, Artikel PDF download

Herken vernietigende GASLIGHTING sneller en bescherm jezelf

Ontdek hoe je vernietigende gaslighting herkent en jezelf beschermt in dit persoonlijke relaas van Lars Faber.

Leer over de invloed van gaslighting en de kracht van eerlijke communicatie. Vind je weg naar innerlijke vrede door je eigen waarheid te erkennen en te verdedigen.

Incl. Youtube video, Spotify luister link en artikel PDF download

Ontdek de 11 toxische fasen van narcisme in je relatie

Narcisme in je relatie herkennen en het nodige doen om te kunnen helen ontdek je in dit artikel + video (1 uur). We bespreken in dit artikel 11 fasen van de nachtmerrie relatie:
Hoe 'de empaat' en de narcist elkaar aantrekken en vervolgens verstrikt raken in een toxische (schadelijke) narcistische relatie.

Incl. Youtube video, Spotify luister link en artikel PDF download

60 kenmerken van verborgen narcisme bij mannen

Als we over narcisme praten hebben we het over een persoon met een narcistische persoonlijkheidsstoornis, ook wel een narcist genoemd. Met deze videocursus van Lars Faber leer je 60 kenmerken van verborgen narcisme bij mannen.

Verborgen narcisme

(Verborgen) narcisme herkennen: 80+ kenmerken van verborgen narcisme

Het thema narcisme is behoorlijk populair op het moment. Helaas worden veel mensen als narcist bestempeld alsof het een of ander griepje is. Om die reden is kennis van zaken belangrijk, want het is veel gecompliceerder dan dat. In dit artikel leer je (meer) over het onderwerp (verborgen) narcisme. (> En op deze pagina leer je over verborgen narcisme specifiek bij mannen)

Lars neemt hieronder 80+ kenmerken en eigenschappen van een narcist onder de loep.

Direct toegang tot:

60 kenmerken van narcisme herkennen bij mannen
(Gratis videocursus)

Per e-mail ontvang je van ons drie video’s over verborgen narcisme herkennen bij mannen. Vul je gegevens in en ontvang de video’s in je mailbox.