Ademwerk

Ademwerk is één van de pilaren van thebreathworkcoach.com, waarin Lars Faber de kneepjes van het vak als ademcoach leert, maar ook mensen begeleidt om ademwerk in het dagelijks leven te integreren. Maak een verdieping in jezelf met behulp van ademwerk van TheBreathworkCoach.com

Alle kennis over ademwerk op één plek

Lars Faber heeft jaren gewerkt als ademcoach en is nu actief als ademcoach opleider. Op basis van zijn jaren lange ervaring heeft hij een ademwerk opleiding en een ademcursus samengesteld. 

De ademwerk opleiding en de ademcursus

Om met ademwerk aan de slag te gaan kunt je jezelf verdiepen met een jaaropleiding waarin je training krijgt van Lars of je kiest voor de toegankelijke ademcursus, waarin je de basiskennis opdoet over ademwerk.

Ademwerk opleiding

De ademwerk opleiding gaat de diepte in waarmee je jouw eigen transformatie kunt ondergaan, om vervolgens ook zelf aan de slag te (kunnen) gaan als opleider. Hoewel je met een diploma niet per se als ademcoach te werk hoeft te gaan natuurlijk.

Ademwerk cursus

Met de ademwerk cursus wordt de basis van ademwerk op praktische wijze in je huidige leefstijl verweven en ga je 21 dagen met Lars aan de slag aan de hand van videolessen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over ademwerk

Er zijn nogal wat artikelen en onderwerpen online te vinden over ademwerk. Onderaan deze pagina geven we antwoord op de veelgestelde vragen over ademwerk.

Lars Faber ademcoach trainer

Ademcoach opleiding “The Wounded Healer”

Ademcoach opleiding "The Wounded Healer":
Een opleidingsjaar waarin je een schat aan kennis en ervaring op gaat doen die je kunt gebruiken:

  • voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei
  • voor traumaverwerking
  • en/of om zelf individuele ademcoaching of groepssessies te gaan leren geven.
Aum meditatie tegen kanker

Ademcursus

Leer nieuwe ademhalingsoefeningen in de ademcursus onder leiding van ademcoach & ademcoach opleider Lars Faber. Leer stap voor stap in 21 dagen bewuster en beter ademen. Lars geeft jou in 21 praktische video's: ademhalingsoefeningen, emotioneel- en fysiek ademwerk en Pranayama ademtechnieken waarmee je jouw zenuwstelsel leert ontspannen, waar & wanneer jij dat maar wilt.

Ademwerk evenementen van gediplomeerde ademcoaches

Ademwerk evenementen

18-06-2024 – Ademwerk 18 juni
Den Haag
Kosten: € 40,-
Meer informatie

19-06-2024- Ademwerk 19 juni
Den Haag
Kosten: € 40,-
Meer informatie

21-06-2024 – Magische Cacao Ceremonie, Verbonden adem – en Meditatiereis Zonnewende Special
Alkmaar, Noord Holland
Kosten: € 65,-
Meer informatie

21-06-2024 – Midzomer & Volle maan Cacao Ceremonie, Adem en Meditatiereis
Alkmaar
Kosten: € 65,-
Meer informatie

21-06-2024 – MIDZOMER SPECIAL Magische Cacao Ceremonie, Verbonden adem – en Meditatiereis (laatste plekjes 🙂 )
Alkmaar
Kosten: € 65,-
Meer informatie

22-06- 2024 – Ademsessie met Cacao met soundhealing geluiden uit de natuur
Natuurhuisje Hooge Zwaluwe
Kosten: € 100,-
Meer informatie

28-06-2024 – Ademcirkel: innerlijke reis naar jouw authentieke zelf
Yurt Tegelen / Venlo
Kosten: € 45,-
Meer informatie

29-06-2024 – Workshop Stembevrijding: Leef je volle ja!
LELYSTAD
Kosten: € 45,-
Meer informatie

30-06-2024 – Rite of the Womb
Heemskerk
Kosten: € 99,-
Meer informatie

30-06-2024 – One Day Breathworkshop & Truffel retreat
Rotterdam
Kosten: € 222,-
Meer informatie

10-07-2024 – Huis vol Adem – maandelijkse ademcirkel
Heerhugowaard
Kosten: € 40,-
Meer informatie

13-07-2024 – Ademcirkel met Cacao en Live Sound Healing
Natuurhuisje Helkant (Hooge Zwaluwe)
Kosten: € 100,-
Meer informatie

16-07-2024 – Cacao-ademsessie
Dongen, Noord-Brabant
Kosten: €60,-
Meer informatie

16-07-2024 – Ademcirkel
Groeinest (Gavere)
Kosten: € 55,-
Meer informatie

18-07-2024 – Adem Ont-moeting
Haarlem
Kosten: € 49,-
Meer informatie

20-07-2024 – 2 daagse Breathwork & Truffelceremonie Retraite
Meterik
Kosten: € 399,-
Meer informatie

23-07-2024 – Ademwerk 23 juli
Den Haag
Kosten: € 40,-
Meer informatie

27-08-2024 – Ademwerk 27 augustus
Den Haag
Kosten: € 40,-
Meer informatie

01-10-2024 – Ademwerk 1 oktober
Den Haag
Kosten: € 40,-
Meer informatie

05-11-2024 – Ademwerk 5 november
Den Haag
Kosten: € 40,-
Meer informatie

Veel gestelde vragen & ademwerk theorie

Mensen die ontdekken dat ze codependent zijn, merken dat vaak als eerste op in relaties, onder ander door een sterke verlatingsangst, de behoefte om nodig te zijn voor anderen, zichzelf op de laatste plaats stellen en anderen belangrijker maken dan zichzelf. In het gratis mini Ebook leggen we tot in detail uit welke kenmerken er allemaal zijn bij codependency.

Veel mensen schrijven ‘codepentie’ wanneer ze eigenlijk ‘codependency’ bedoelen.

Codependency betekent eenvoudig gesteld dat je voor jouw eigenwaarde afhankelijk bent van de waardering van anderen. ‘Dependentie’ komt van afhankelijkheid. En ‘co’ betekent onderling. Codependency is eigenlijk een Engels woord en we schrijven het dan ook gewoon in de originele vorm. Mensen met codependency hebben meestal niet zoveel eigenwaarde, zelfliefde en zelfvertrouwen, en zoeken dat bij iemand anders. Met een omweg krijgen ze dan de liefde en waardering die ze niet voor zichzelf voelen.

Mensen die ontdekken dat ze codependent zijn, merken dat vaak als eerste op in relaties, onder ander door een sterke verlatingsangst, de behoefte om nodig te zijn voor anderen, zichzelf op de laatste plaats stellen en anderen belangrijker maken dan zichzelf. In het gratis mini eBook leggen we tot in detail uit welke kenmerken er allemaal zijn bij codependency.

Codependency kan zeker doorbroken worden. Het is een verslavingspatroon (dependentie) waarbij je vaak afhankelijk bent van de liefde en waardering van anderen. Je gaat je daardoor op een bepaalde manier gedragen (dit leggen we tot in detail uit in het gratis eBook). Het patroon doorbreken betekent dat je gaat ontdekken welk type codependent jezelf bent, je bewust wordt welk gedrag je daardoor bent gaan vertonen. Door met dat gedrag te stoppen kun je gaan ont-dekken wat jouw werkelijke gevoelens, behoeften en verlangens zijn en gaan zorgen dat die vervuld worden. Kort gezegd: je leert authentiek te worden en je eigenwaarde niet meer van de waardering van anderen af te laten hangen.

Mensen met een codependency inprenting trekken vaak mensen aan met een narcistische persoonlijkheid. De codependent krijgt haar eigenwaarde door de waardering van anderen, door heel veel te geven. Iemand met een narcistische persoonlijkheid ontvangt graag de bewondering en liefde van de codependent. In sommige relaties wisselen beide van rol, en kan de codependent een narcistische persoonlijkheid ontwikkelen, en andersom. Het zijn beide strategieën om liefde en veiligheid te krijgen, op een manier die we in onze jeugd leerden. Een klassieke narcist (iemand die een klinische classificatie heeft) zal geen codependency vertonen, omdat hij zich niet in kan leven in de gevoelswereld van de ander (wat de codependent juist enorm goed kan). Maak dus vooral een onderscheid tussen narcistische eigenschappen of persoonlijkheid, die we allemaal in min of meerdere mate bezitten, en de officiële klinische persoonlijkheidsstoornis.

We krijgen veel vragen over hoe iemand met codependency in relaties tot anderen is. In de klassieke vorm van codependency is de codependent meestal iemand die zich klein maakt en dienstbaar, en trekt daardoor vaak mensen met een narcistische persoonlijkheid aan. Na jaren onderzoek en ontwikkeling hebben we moeten concluderen dat de werkelijkheid complexer is. Daarom hebben we codependency in 4 archetypen uitgewerkt. Ieder type trekt een ander type partner aan. Je kunt vast het gratis eBook downloaden om te ontdekken welk type jij het meeste bent. Wij werken ondertussen aan een boek waarin we alle relatiepatronen laten zien. We houden je op de hoogte van deze mooie ontwikkelingen!

Je herkent mensen met een patroon van codependency vaak doordat ze heel aardig zijn, ongelooflijk warm en behulpzaam. Het zijn mensen die conflict vermijden en de ander vooropstellen. Ze maken hun eigen behoeften ondergeschikt aan die van anderen en komen zelf vaak pas op de laatste plaats. Vaak hebben ze ook nog een sterke drang tot controle en een flinke dosis zelfkritiek. Ontvangen is vaak heel lastig. Dit zijn maar wat oppervlakkige kenmerken, in ons gratis Ebook hebben we deze patronen veel gedetailleerder uitgewerkt.

Het zaadje voor codependency wordt vroeg in onze jeugd geplant. Als je uit een gezin komt waarin onvoorwaardelijke liefde, zorg en aandacht niet zo vanzelfsprekend was dan ga je gedrag ontwikkelen om tóch die voor jouw ontwikkeling zo noodzakelijke liefde en aandacht te krijgen. De gedragspatronen die je daaruit ontwikkelt, noemen we codependency. Je blijft die patronen in je volwassen leven herhalen, totdat je ze gaat zien en herkennen. In ons gratis eBook leggen we uit welke patronen er allemaal.

Nee, codependency is geen persoonlijkheidsstoornis, ook al kan dat voor sommigen wel zo voelen. Het is een overlevingsstrategie die je hebt ontwikkeld in je jeugd, en die je veiligheid, waardering en aandacht heeft opgeleverd. Je hebt daardoor geleerd dat de liefde voorwaardelijk is en dat je die moet verdienen. Je blijft die strategie herhalen omdat het zo bekend is voor je. Als je het patroon door gaat krijgen, kun je betere en gezondere strategieën ontwikkelen om je behoefte aan liefde, veiligheid en waardering vervuld te krijgen. In ons gratis Ebook leer je welke typen codependency er zijn.

Direct toegang tot: