Ademwerk

Ademwerk is één van de pilaren van thebreathworkcoach.com, waarin Lars Faber de kneepjes van het vak als ademcoach leert, maar ook mensen begeleidt om ademwerk in het dagelijks leven te integreren. Maak een verdieping in jezelf met behulp van ademwerk van TheBreathworkCoach.com

Alle kennis over ademwerk op één plek

Lars Faber heeft jaren gewerkt als ademcoach en is nu actief als ademcoach opleider. Op basis van zijn jaren lange ervaring heeft hij een ademwerk opleiding en een ademcursus samengesteld. 

De ademwerk opleiding en de ademcursus

Om met ademwerk aan de slag te gaan kunt je jezelf verdiepen met een jaaropleiding waarin je training krijgt van Lars of je kiest voor de toegankelijke ademcursus, waarin je de basiskennis opdoet over ademwerk.

Ademwerk opleiding

De ademwerk opleiding gaat de diepte in waarmee je jouw eigen transformatie kunt ondergaan, om vervolgens ook zelf aan de slag te (kunnen) gaan als opleider. Hoewel je met een diploma niet per se als ademcoach te werk hoeft te gaan natuurlijk.

Ademwerk cursus

Met de ademwerk cursus wordt de basis van ademwerk op praktische wijze in je huidige leefstijl verweven en ga je 21 dagen met Lars aan de slag aan de hand van videolessen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over ademwerk

Er zijn nogal wat artikelen en onderwerpen online te vinden over ademwerk. Onderaan deze pagina geven we antwoord op de veelgestelde vragen over ademwerk.

Lars Faber ademcoach trainer

Ademcoach opleiding

Ademcoach opleiding "The Wounded Healer":
Een opleidingsjaar waarin je een schat aan kennis en ervaring op gaat doen die je kunt gebruiken voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei, voor traumaverwerking én om zelf individuele coachings of groepssessies te gaan leren geven.

Aum meditatie tegen kanker

Ademcursus

De ademcursus onder leiding van ademcoach & ademcoach trainer Lars Faber geeft jou in 21 praktische video's: ademhalingsoefeningen, emotioneel- en fysiek ademwerk en Pranayama ademtechnieken.

Ademwerk evenementen van gediplomeerde ademcoaches

01-10-2023 – Ademcirkel: laat los wat je niet meer dient

Nieuwerkerk aan den IJssel van 19 – 22 uur

Kosten: van € 75 voor € 65,-

Meer informatie

09-10-2023 – Transformational Breathwork – Online

Online via zoom

Gratis

Meer informatie

12-10-2023- Overgave aan je vrouwenkracht -delen, spelen, voelen en helen!

Dokkum

€88,80

Meer informatie

15-10-2023 – Workshop Stress Release & Ademwerk

Heemskerk

75 euro

Meer informatie

15-10-2023 – Ademcirkel adem je vrij en blij

Nieuwerkerk aan den ijssel van 15 – 18 uur

Kosten: van € 75 voor € 65

Meer informatie

27-10-2023 – Ademcirkel: laat los wat je niet meer dient

Nieuwerkerk aan den IJssel van 19 – 22 uur

Kosten: van € 75,- voor € 65,-

Meer informatie

28-10-2023 – 2 daagse Retraite Puur en Zuiver

Op Hodenpijl (Schipluiden)

Kosten: € 425,-

Meer informatie

28-10-2023 – Transformational Breathwork

Nieuwerkerk a/d IJssel

€75,-

Meer informatie

05-11-2023 – Ademworkshop. Thema: Rouw & Verlies

Dordrecht

€75

Meer informatie

Veel gestelde vragen & ademwerk theorie

Mensen die ontdekken dat ze codependent zijn, merken dat vaak als eerste op in relaties, onder ander door een sterke verlatingsangst, de behoefte om nodig te zijn voor anderen, zichzelf op de laatste plaats stellen en anderen belangrijker maken dan zichzelf. In het gratis mini Ebook leggen we tot in detail uit welke kenmerken er allemaal zijn bij codependency.

Veel mensen schrijven ‘codepentie’ wanneer ze eigenlijk ‘codependency’ bedoelen.

Codependency betekent eenvoudig gesteld dat je voor jouw eigenwaarde afhankelijk bent van de waardering van anderen. ‘Dependentie’ komt van afhankelijkheid. En ‘co’ betekent onderling. Codependency is eigenlijk een Engels woord en we schrijven het dan ook gewoon in de originele vorm. Mensen met codependency hebben meestal niet zoveel eigenwaarde, zelfliefde en zelfvertrouwen, en zoeken dat bij iemand anders. Met een omweg krijgen ze dan de liefde en waardering die ze niet voor zichzelf voelen.

Mensen die ontdekken dat ze codependent zijn, merken dat vaak als eerste op in relaties, onder ander door een sterke verlatingsangst, de behoefte om nodig te zijn voor anderen, zichzelf op de laatste plaats stellen en anderen belangrijker maken dan zichzelf. In het gratis mini eBook leggen we tot in detail uit welke kenmerken er allemaal zijn bij codependency.

Codependency kan zeker doorbroken worden. Het is een verslavingspatroon (dependentie) waarbij je vaak afhankelijk bent van de liefde en waardering van anderen. Je gaat je daardoor op een bepaalde manier gedragen (dit leggen we tot in detail uit in het gratis eBook). Het patroon doorbreken betekent dat je gaat ontdekken welk type codependent jezelf bent, je bewust wordt welk gedrag je daardoor bent gaan vertonen. Door met dat gedrag te stoppen kun je gaan ont-dekken wat jouw werkelijke gevoelens, behoeften en verlangens zijn en gaan zorgen dat die vervuld worden. Kort gezegd: je leert authentiek te worden en je eigenwaarde niet meer van de waardering van anderen af te laten hangen.

Mensen met een codependency inprenting trekken vaak mensen aan met een narcistische persoonlijkheid. De codependent krijgt haar eigenwaarde door de waardering van anderen, door heel veel te geven. Iemand met een narcistische persoonlijkheid ontvangt graag de bewondering en liefde van de codependent. In sommige relaties wisselen beide van rol, en kan de codependent een narcistische persoonlijkheid ontwikkelen, en andersom. Het zijn beide strategieën om liefde en veiligheid te krijgen, op een manier die we in onze jeugd leerden. Een klassieke narcist (iemand die een klinische classificatie heeft) zal geen codependency vertonen, omdat hij zich niet in kan leven in de gevoelswereld van de ander (wat de codependent juist enorm goed kan). Maak dus vooral een onderscheid tussen narcistische eigenschappen of persoonlijkheid, die we allemaal in min of meerdere mate bezitten, en de officiële klinische persoonlijkheidsstoornis.

We krijgen veel vragen over hoe iemand met codependency in relaties tot anderen is. In de klassieke vorm van codependency is de codependent meestal iemand die zich klein maakt en dienstbaar, en trekt daardoor vaak mensen met een narcistische persoonlijkheid aan. Na jaren onderzoek en ontwikkeling hebben we moeten concluderen dat de werkelijkheid complexer is. Daarom hebben we codependency in 4 archetypen uitgewerkt. Ieder type trekt een ander type partner aan. Je kunt vast het gratis eBook downloaden om te ontdekken welk type jij het meeste bent. Wij werken ondertussen aan een boek waarin we alle relatiepatronen laten zien. We houden je op de hoogte van deze mooie ontwikkelingen!

Je herkent mensen met een patroon van codependency vaak doordat ze heel aardig zijn, ongelooflijk warm en behulpzaam. Het zijn mensen die conflict vermijden en de ander vooropstellen. Ze maken hun eigen behoeften ondergeschikt aan die van anderen en komen zelf vaak pas op de laatste plaats. Vaak hebben ze ook nog een sterke drang tot controle en een flinke dosis zelfkritiek. Ontvangen is vaak heel lastig. Dit zijn maar wat oppervlakkige kenmerken, in ons gratis Ebook hebben we deze patronen veel gedetailleerder uitgewerkt.

Het zaadje voor codependency wordt vroeg in onze jeugd geplant. Als je uit een gezin komt waarin onvoorwaardelijke liefde, zorg en aandacht niet zo vanzelfsprekend was dan ga je gedrag ontwikkelen om tóch die voor jouw ontwikkeling zo noodzakelijke liefde en aandacht te krijgen. De gedragspatronen die je daaruit ontwikkelt, noemen we codependency. Je blijft die patronen in je volwassen leven herhalen, totdat je ze gaat zien en herkennen. In ons gratis eBook leggen we uit welke patronen er allemaal.

Nee, codependency is geen persoonlijkheidsstoornis, ook al kan dat voor sommigen wel zo voelen. Het is een overlevingsstrategie die je hebt ontwikkeld in je jeugd, en die je veiligheid, waardering en aandacht heeft opgeleverd. Je hebt daardoor geleerd dat de liefde voorwaardelijk is en dat je die moet verdienen. Je blijft die strategie herhalen omdat het zo bekend is voor je. Als je het patroon door gaat krijgen, kun je betere en gezondere strategieën ontwikkelen om je behoefte aan liefde, veiligheid en waardering vervuld te krijgen. In ons gratis Ebook leer je welke typen codependency er zijn.

Direct toegang tot: