Jeugdtrauma

Lars Faber heeft veel ervaring in het helpen van mensen met jeugdtrauma, naast zijn kennis, is het ook gebaseerd op zijn eigen ervaringen. Hij deelt waardevolle informatie over dit onderwerp op YouTube en heeft speciaal een test ontwikkeld om te zien in welke mate je met jeugdtrauma te maken hebt. Lars biedt praktische tools en steun, zodat je weer beter in je vel kunt zitten. Of je nu zelf te maken hebt met trauma of iemand wilt helpen, zijn programma’s zijn er om je op weg te helpen naar een gelukkiger leven.

Doe de jeugdtrauma test
en kom in 3 tot 5 min te weten in welke mate jij te maken hebt met complex jeugdtrauma

Met de door Lars ontwikkelde jeugdtrauma test krijg je inzichtelijk of jij te maken hebt met complex jeugdtrauma en ontvang je van ons informatie over de mogelijke vervolgstappen om hiermee aan de slag te kunnen gaan.

Lars heeft honderden YouTube video's gemaakt en is nog steeds actief op Youtube

Met bijna 20.000 abonnees op Youtube kunnen we bevestigen dat de topics die Lars behandeld op Youtube erg in trek zijn! Bekijk de geselecteerde video’s over jeugdtrauma, het helpt je inzichten te krijgen en volg ook onze sessies om angsten te verminderen.

De online ademcursus van Lars helpt bij omgaan met jeugdtrauma

De ademcursus van Lars biedt krachtige technieken om de gevolgen van jeugdtrauma aan te pakken. Door bewust ademhalen volgens specifieke methodieken kan je leren ontspannen, angst verminderen en emotionele blokkades loslaten. De ademcursus bevordert ook mindfulness, waardoor je beter in het moment kunt zijn en de impact en nadelige effecten van trauma effectiever en praktischer kunt benaderen en verwerken.

Leer praktische oefeningen en krijg online begeleiding waarmee je het helingsproces en je algehele welzijn verbetert. Informeer je dan over de ademcursus. 

Jeugdtrauma problematiek - FAQ

Jeugdtrauma is een emotionele reactie op negatieve ervaringen in de kindertijd. De oorzaken kunnen variëren en omvatten ernstige situaties zoals misbruik en verwaarlozing, maar ook minder zichtbare, herhaalde negatieve ervaringen zoals langdurige stress, emotionele mishandeling, of het opgroeien in een onveilige thuisomgeving. Elk kind kan anders reageren op deze ervaringen, wat betekent dat de impact van trauma heel persoonlijk kan zijn.

Symptomen kunnen onder andere angst, depressie, gedragsproblemen, moeite met relaties en fysieke klachten omvatten. Het is belangrijk om deze tekenen serieus te nemen.

Jeugdtrauma kan leiden tot onbewuste patronen in relaties, zoals het aantrekken van emotioneel onbeschikbare partners of moeite hebben met vertrouwen. Het verwerken van deze trauma’s is belangrijk voor het ontwikkelen van gezonde verbindingen.

Communicatie, vertrouwen en het stellen van grenzen zijn essentieel voor het opbouwen van gezonde relaties. Het is ook belangrijk om geduld met jezelf te hebben tijdens het proces.

Jeugdtrauma kan invloed hebben op emotionele stabiliteit, zelfvertrouwen, sociale interacties en prestaties op school of werk. Het kan leiden tot blijvende gevolgen als het niet wordt aangepakt.

Gezonde copingmechanismen zijn onder andere mindfulness, lichaamsbeweging, journaling en het zoeken naar sociale steun. Het is belangrijk om ongezonde gewoonten, zoals middelenmisbruik, te vermijden.

Het is belangrijk om een veilige omgeving te bieden, open communicatie te stimuleren en professioneel advies te overwegen. Actief luisteren en empathie tonen kunnen ook helpen bij hun herstelproces.

Waar wil jij dat we het over hebben?

Heb je specifieke wensen of thema’s waarover je meer informatie wilt, laat het ons weten in de comments op youtube of stuur een mail met je wensen naar info@thebreathworkcoach.com

Direct toegang tot: